İhracatta Türkiye’nin önde gelen derneklerinden olan Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticilerinin Derneği (DESMÜD), Çorum’da eğitim ve sanayi sektörü arasındaki iş birliğini artırmak ve gelecekte ihtiyaç duyulacağı çok açık olan iş gücünü geliştirmek amacıyla TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir çalışma toplantısı düzenlendi.
Toplantıda bir konuşma yapan DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, bir sivil toplum örgütü olan DESMÜD’ün üyelerinin %95-100 oranında ihracat yaptıklarını, bu ihracat oranıyla üyelerin sanayi sektöründe önemli bir yer tuttuğunu, sektörün 2022 yılı ihracat tutarının 3,4 Milyar Dolar olduğunu ifade etti. Makine ve imalat sanayimizin ihtiyaç duyduğu altyapı ve politikaları geliştirilmesinin önemini vurgulayan Demirtaşoğlu, rekabet gücünü arttırmak ve sürekliliğini sağlamak istediklerini söyledi. Bu doğrultuda kamu dahil bütün kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliğini ve birlikte hareket etme ortamını sağlamaya çalıştığıklarını belirttii
DESMÜD üyeleri olarak dünyanın pek çok ülkesiyle yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Latin Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere toplam 167 ülkeden oluşan bir ihracat zincirini başarıyla yürüttüklerinin bilgisini paylaştı.
Zeki Demirtaşoğlu, konuşmasının devamında, Çorum’un marka bir şehir olduğunu belirterek, insanlarının “Tamamının özverili, çağdaş, vizyonu açık olduğunu’ ekleyerek Çorum’un geleceğinin parlak olduğunu, üretim ve ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu sözlerine eklemişitir. Dışardan gelecek iş insanlarının gidecekleri yerlerde bir havaalanı olmasını arzu ettiklerini bu nedenle Merzifon Havaalanı’nda mutlaka Çorum’un da adı olması” gerektiğini belirtmiştir.
DESMÜD Genel Sekreteri Prof. Dr. Nusret Zencirci, Çorum TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ergül, öğretmenler ve dernek üyelerinin de katıldığı toplantıda okulun ihtiyaçlarının ileriye dönük planlanması yapılarak eğitim ve sanayici arasındaki temellerin atılması ve iş birliğinin güçlendirilmesi imkanları detaylı bir şekilde ele alındı.